Băsescu szerint saját életét nehezítette meg Klaus Johannis

Hibásnak tartja utódja lépését Traian Băsescu volt államfő, aki azt rója fel Klaus Johannisnak, hogy nem személyesen jelentette be Sorin Grindeanu megbízatását a kormányalakítással.  

„Hibázott, elnök úr! A miniszterelnök kinevezését nem lehet letudni egy egyszerű közleménnyel” – írja Facebook-bejegyzésében Traian Băsescu. Hozzátette: ha már úgy döntött, hogy elfogadja a PSD-jelöltjét, akkor a „románok és az államhatalmak közötti viszony iránti tiszteletből  ezt a rendkívül fontos bejelentést személyesen kellett volna megtennie a Cotroceni-palotából”. Szerinte a jelöltnek, Sorin Grindeanunak is ott kellett volna lennie ez alkalomból.

​Băsescu szerint utódja saját dolgát nehezítette meg ezzel a viselkedéssel, ugyanis nehezen kérhet majd számon „korrekt intézményközi viszonyokat, ha saját viselkedésével nem járul hozzá ennek létrejöttéhez”.

Mint írtuk, Klaus Johannis államfő pénteken délelőtt elnöki rendelettel adott kormányalakítási megbízatást a PSD-ALDE-koalíció miniszterelnök-jelöltjének, Sorin Grindeanunak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?