FRISSÍTVE: Várhatóan csütörtökön sem tudjuk meg, ki lesz a kormányfő

FRISSÍTVE: Megbeszélésre hívta a Cotroceni-palotába Sorin Grindeanu kormányfőjelöltet Klaus Johannis államfő - jelentette be csütörtökön délelőtt Mădălina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője. A találkozó déli 12 órakor kezdődött és mintegy félórát tartott.

Mint korábban írtuk, a PSD-ALDE-koalíció kedden nevezte meg második miniszterelnök-jelöltjét a bánsági Sorin Grindeanu személyében, miután az államfő visszautasította a török-tatár származású Sevil Shhaideh megbízását a kormányalakítással.

A bánsági Karánsebesen született Grindeanu 43 éves, a temesvári tudományegyetem matematika szakán szerzett informatikusi oklevelet, korábban Temesvár alpolgármestere volt. Liviu Dragnea az ország stabilitására  hivatkozva indokolta, hogy - korábbi fogadkozásai ellenére - a koalíció második és "utolsó" miniszterelnök-jelöltet javasolt. 

FRISSÍTÉS: Az államfő és a miniszterelnök-jelölt közötti megbeszélésről nem szivárogtak ki részletek. Sajtóértesülések szerint azonban Klaus Johannis csütörtökön már nem fog nyilatkozni arról, hogy megbízza-e kormányalakítással Sorin Grindeanut.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?