Dragnea: Az RMDSZ-nek szólásszabadsága van

Az RMDSZ kötött ugyan egy parlamenti együttműködésre vonatkozó megállapodást a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta koalícióval, de ettől még van szólásszabadsága - nyilatkozta szerdán Liviu Dragnea PSD-elnök. 

Arra a kérdésre, hogy miként látja a további együttműködést az RMDSZ-szel, ha ez utóbbi nem osztja véleményüket az államfő tisztségből való felfüggesztésével kapcsolatban, Dragnea azt mondta: "Az RMDSZ-nek szólásszabadsága van. Nincs köztünk olyan egyezség, amely azt mondaná ki, hogy nekik mindenben a mi oldalunkon kell állniuk. Van egy parlamenti együttműködésről szóló megállapodásunk, amely arról szól, hogy minden törvénytervezet esetén ők is és mi is eldöntjük, hogy támogatjuk-e vagy sem" - fogalmazott Dragnea. 

Arra a kérdésre, hogy amennyiben új személyt javasol a miniszterelnöki tisztségrea a PSD-ALDE, számítanak-e az RMDSZ támogatására, Dragnea azt mondta: "Ne hazardírozzunk a nyilatkozatokkal". Mint arról már korábban beszámoltunk, az RMDSZ az új kormányfőjelölt személyétől teszi függővé támogatását. 

Kapcsolódók

Kimaradt?