Liviu Dragnea: az államfő szerda este választ kap a kérésére

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerda estig ad választ az államfőnek arra a kérésére, hogy nevezzenek meg egy új kormányfőjelöltet – közölte sajtótájékoztatóján Liviu Dragnea pártelnök.

A politikus nem árulta el, hogy végül javasolnak-e új jelöltet. Emlékeztetett arra, hogy délután ülésezik a PSD végrehajtó bizottsága, és a testület hozza meg a döntést. „Olyan megoldást fogok támogatni, amely szerintem a legjobb az emberek számára. A válasz vagy ilyen lesz, vagy olyan" - fogalmazott pártelnök.

Sajtóértesülések szerint azonban a PSD várhatóan beadja a derekát, és új jelöltet javasol az államfőnek a Klaus Johannis által kedden elutasított Sevil Shhaideh helyett. Ha azonban a második jelöltet is elutasítja, a párt az elnök felfüggesztését kezdeményezi majd a parlamentben.

„Az RMDSZ élt a szólásszabadság jogával” – így kommentálta újságírói kérdésre Liviu Dragnea Kelemen Hunornak azt a kijelentését, hogy az államfő nem szegte meg az alkotmányt Sevil Shhaideh elutasításával. A szövetségi elnök közölte azt is, hogy nem támogatják Klaus Johannis esetleges felfüggesztését.

Kapcsolódók

Kimaradt?