Könnyebb lesz megmenteni a törmelékek alá szorult áldozatokat Székelyföldön

Megvásárolta az első 10 darab konténeres mentőszerkezetet a belügyminisztérium. A felszerelések a törmelékek alá szorult áldozatok mentéséhez szükségesek. 

A belügyminisztérium közleménye szerint a 10 konténeres szerkezet, amelyből öt nagy és öt közepes kapacitású, olyan felszerelést tartalmaz, amely a törmelékek alá szorult személyek keresésére és megmentésére, valamint sürgősségi ellátásához szükséges. 

Ezeket akkor is lehet használni, amikor az elsősegélynyújtó gépjárművek nem rendelkeznek a mentéshez megfelelő mennyiségű felszereléssel és tartozékkal. Ezek a konténerek jelentősen lecsökkenthetik az áldozatok felderítésének és mentésének idejét. 

"Ezek olyan különleges felszereléssel és kiegészítőkkel vannak ellátva, mint hidraulikus párnák a ledőlt falak megemelésére, valamint infravörös tartományban működő és akusztikus érzékelők, amelyek a sérültek felderítését segítik. A SEISM 2016 országos szimulációs gyakorlat során rájöttünk, hogy fel kell szerelnünk a sürgősségi esetek országos felügyelőségének egységeit ilyen korszerű beavatkozási egységekkel" - nyilatkozta Dragoş Tudorache belügyminiszter, az új felszerelés átvételekor. 

Az első konténerek Maros megyén kívül Bukarest-Ilfov, Bákó, Bihar, Kolozs, Călăraşi, Konstanca, Dolj és Temes megyébe kerülnek valamint az országos sürgősségi felügyelet speciális egységéhez. 

A felszerelést a MULTIRISC program keretében vásárolta a belügyminisztérium. A program összértéke 157 millió lej és teljes egészében az Európai Unió finanszírozta. 

Kapcsolódók

Kimaradt?