Tragédiával végződött a tömegrendezvénnyé duzzadt szülinapi buli

A mexikói Rubi Ibarra Garcia családja hónapokon át készült lányuk 15. születésnapjának megünneplésére, amely egy felhasználói hiba okán tömegrendezvénnyé vált – a buli helyszínén, San Luis Potosiban végül több ezer vendég jelent meg.

A Facebookon meghívóként közzétett 45 másodperces videó üzenetben Graciáék felhívják a figyelmet egy általuk rendezendő lóversenyre is, a győztesnek pedig 10 ezer pezó jutalmat ígértek – a tervezett programot mindemellett nagyszabású vacsora és számos helyi együttes fellépése is tarkította.

Ennél persze jóval több várta a megjelenteket: a helyszínre a családot meginterjúvoló televíziós stábok érkeztek; a mexikói légitársaság akciós jegyeket ajánlott fel a buliba igyekvőknek; számos neves dizájner ajánlott fel alkalmi ruhákat; Spotify nevű, kereskedelmi zene-streamelő szolgáltatás egy kifejezetten erre a napra készített lejátszási listával kedveskedett az ünnepeltnek és „meghívottainak”, a helyi hatóságok pedig kiemelt rendőri biztosítást nyújtottak.

A bulit  szomorúan végződött, a lóversenyen egy 66 éves férfit eltapostak az állatok. A férfi mindenáron be akarta nevezni Oso Dormido, azaz Alvó Medve nevű lovát, sőt, arra számított, a futamot is megnyeri. „Nem a pénzért, hanem a hírnévért és a dicsőségért szállok nyeregbe” – mondta Pena, aki mellett egy másik férfit is kórházba vittek, igaz, csupán lábtöréssel. A 66 éves férfit az őt szállító mentőben érte a halál – egyelőre nem világos, miért is lépett a vágtázó lovak közé; a nyomozás jelenleg is folyik.

Hasonló eset történt Romániában is, 2015 januárjában szintén egy tizenéves konstancai lány véletlenül meghívta az egész Facebook-közösséget a szülinapi bulijára, pedig csak egy profilt szeretett volna létrehozni a közösségi oldalon. Az Izabella szülinapját azonban, a mexikói fiestával ellentétben nem tartották meg. 

Kapcsolódók

Kimaradt?