Lesz képviselője a magyar ifjúságnak a parlamentben

A Magyar Ifjúsági Értekezlet az idei helyhatósági választásokhoz hasonlóan teljes gőzzel készült a parlamenti választásokra is. A MIÉRT országos szinten öt központi jelöltet indított a parlamenti választások során és a választások erdeményeképpen Apjok Norbert, az ifjúság Máramaros megyei képviselőjelöltje képviseli majd a fiatalokat a döntéshozatal legfelsőbb szintjén is.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke úgy fogalmazott, sikeres választási kampányon vannak túl a MIÉRT szempontjából. "Örvendetesnek tartom, hogy sikerült bejuttatni egy legitim ifjúsági képviselőt a parlamentbe. Bebizonyosodott, hogy Máramaros megyében jól döntöttek az előválasztáson a jelöltet illetően. A tény, hogy sikerült több szavazotot szerezni, mint négy évvel ezelőtt azt bizonyítja, hogy a fiatalok nem passzívak, bele akarnak szólni a dolgok alakulásába, mi pedig készen állunk Norbin keresztül, konkrét, ifjúságot érintő törvénytervezetekkel előrukkolni” – mondta.

Máramaros megyében a szavazatok 6,7%-át szerezte meg az RMDSZ, pontosan 8780 szavazó támogatta az RMDSZ parlamenti képviselőjelölt listáját.

Geréd Imre, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős ügyvezető alelnöke szerint az ifjúsági érdekképviselet egy új szintre lépett azáltal, hogy lesz aki képviselje az ifjúságot a parlamentben. "Egy olyan fiatalról beszélhetünk Norbi személyében, akinek több éves ifjúsági szférában eltöltött munka van a háta mögött. Az, hogy az ifjúsági szférában és a közösségi mukában jártas fiatal kerül be a törvényhozásba egy új lendületet ad a máramarosi magyaroknak és az ifjúságnak egyaránt" – tette hozzá.

Apjok Norbert, Máramaros megye frissen megválasztott képviselője kiemelte: „lendületes, fiatalos, eseménydús kampányon vagyunk túl, és szeretném ezúton is megköszönni minden magyar embernek, aki elment szavazni és a csapatomnak a kitartó munkát. Sikerült megmutatni, hogy közös erővel szép eredményeket tudunk elérni. Számomra parlamenti képviselőnek lenni kettős feladat lesz, hiszen a Máramaros megyei magyar közösséget és az Erdélyi magyar fiatalokat egyaránt képviselni fogom. Azon fogok dolgozni a következő négy évben, hogy Erdélyt vonzóvá tegyük a fiatalok számára, egy olyan Erdélyt teremtsünk ahová a külföldön élő fiatalok is visszavágynak.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?