Tăriceanu: hiba Dragnea mandátumának érvénytelenítését követelni

„Politikai szempontból hiba” a Nemzeti Liberális Párt (PNL) azon elképzelése, hogy Liviu Dragnea képviselői mandátumának érvénytelenítését kérjék - jelentette ki a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) társelnöke.

Călin Popescu-Tăriceanu a Digi 24 televíziócsatornának úgy nyilatkozott: a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem veszi észre, hogy diskurzusa „katasztrofális eredményhez” vezetett, és továbbra is az egykori Demokrata Liberális Párt (PDL) stílusában politizál.

Tăriceanu úgy vélekedett, a választások szabályosan folytak le, a választók pedig „a tények ismeretében” szavaztak, így a PNL indítványa nem helyénvaló. „Abnormálisanak tartom előhúzni a naftalinból egy olyan cikkelyt, amelynek eddig is érvényesnek kellett volna lennie, 2016-ban is, 2015-ben is, de eddig nem hivatkoztak rá” - mondta az ALDE társelnöke.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke, Raluca Turcan vasárnap azt írta Facebook-oldalára: Liviu Dragnea képviselői mandátumának érvénytelenítését fogják kérni a mandátum-érvényesítő bizottság ülésén. A képviselőház szabályzata szerint ugyanis kimondja, hogy a választási csalásért jogerősen elítélt személyek mandátuma nem érvényesíthető. Erről azonban a képviselőház plénuma is szavaz.

Kapcsolódók

Kimaradt?