A maximálisra emelte személyzeti kapacitását a határrendészet

Maximális kapacitással működnek a határátkelőhelyek az ünnepek időszakában - közölte vasárnap az AGERPRES hírügynökséggel a határrendészeti főfelügyelőség (IGFP).

A közlemény szerint a határrendészet mindent megtesz a várakozási idő csökkentése, valamint a hatékony ellenőrzés biztosítása érdekében. Ezért a személyzet létszámát a megengedett maximálisra növelték: jelenleg naponta 3000 határrendőr dolgozik, akikhez további tartalékosokat fognak rendelni.

A Román Határrendészet felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a www.politiadefrontiera.ro oldalon tájékozódhatnak a hozzávetőleges várakozási időről minden határátkelő esetén. Az adatokat folyamatosan aktualizálják, így az utazók kiválaszthatják azt a határátkelőt, ahol a lehető legrövidebb alatt átesnek az ellenőrzésen.

Az illetékes hatóságok ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy megszigorították az országba bejövő és azt elhagyó személyek ellenőrzését, annak érdekében, hogy megakadályozzák azon, háborús övezetekből érkező személyek határátlépését, akik veszélyt jelenthetnek a közbiztonságra.

A határátkelésnél tapasztalt bármely rendellenességet a 021-9590 telefonszámon lehet jelezni - tájékoztat az illetékes hatóság.

Kapcsolódók

Kimaradt?