Marosvásárhelyi iskolaügy: a fizetések kiutalására érdekében bemehet az iskolába Tamási Zsolt

Részlegesen és ideiglenesen feloldotta az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Tamási Zsoltnak, a Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatójának hatósági felügyeletét.

A hatósági felügyelet enyhítését Gogolák Csongor, az iskolaigazgató ügyvédje közölte Facebook-oldalán. Tájékoztatása szerint Tamási Zsolt meghatározott időre felkeresheti az iskolát annak érdekében, hogy elutalhassa az oktatási intézmény alkalmazottainak bérét.

Tamási Zsolt iskolaigazgató 60 napos hatósági felügyelet alá helyezése az oktatók bérezésében okozott problémát, ugyanis a fizetések kiutalásához az intézmény igazgatójának aláírására is szükség van. A felügyelet miatt azonban eddig Tamási Zsolt nem tudta kézjegyével ellátni az ehhez szükséges dokumentumokat.

Gogolák Csongor a Maszolt arról tájékoztatta: az enyhítés mindössze arra vonatkozik, hogy az iskola igazgatója egy megszabott időpontban bemehet az intézménybe az utaláshoz szükséges formaságok teljesítéséhez.

„Két hónapja hatósági felügyelet alatt van, ami komoly fennakadást okozott az intézmény életében. Tamás Zsolt tehát ma (csütörtökön – szerk. megj.) 10 és 14 óra között tartózkodik az iskolában annak érdekében, hogy a béreket elutalhassák. Ez volt a legégetőbb probléma, ennek lejárta után ugyanúgy marad a hatósági felügyelet” – magyarázta a védőügyvéd.

Gogolák Csongor hozzátette: többet kértek az ügyészektől, de egyelőre csak ezt sikerült elérni. „A továbbiakban megpróbáljuk fokozatosan tágítani a mozgásterét” – közölte.

 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?