Kórházba kerültek egy középiskola diákjai, miután ragasztógőzt lélegeztek be

Kórházba került egy brassói iskola 10. osztályának tizennégy tanulója, miután az iskolában dolgozó munkások használt ragasztóanyaggal dolgoztak, melynek gőzét a diákok belélegezték. A tanulók nincsenek veszélyben. 

A brassói ''Dr. Ioan Meşotă'' líceum tízedik osztályos tanulói közül egyesek kedd este, mások szerda hajnalban kerültek kórházba, többségüket már ki is utalták. 

Claudia Bularca, a Brassó megyei közegészségügyi igazgatóság szóvivője az Agerpres hírügynökségnek azt mondta, az intézmény új szárnyán dolgozó munkások olyan ragasztóanyagot használtak, amelynek erős szaga szédülést, köhögést, légzési nehézségeket okozott a diákoknak, de egyikük se került súlyos állapotba. A közegészségügyi igazgatóság kivizsgálja az esetet. 

Ovidiu Tripşa, a líceum igazgatója a hírügynökséget arról tájékoztatta, azok a tízedikes diákok lettek rosszul, akik délután járnak iskolába. Közülük hat tanulót kedd este 23 óra körül kellett kórházba vinni, további nyolc fiatalt pedig a keddről szerdára virradó éjszaka során. Egyikük sincs veszélyben, többségüket már ki is utalták a kórházból. 

Kapcsolódók

Kimaradt?