Alkoholkómában került az iskolából a sürgősségre három sepsiszentgyörgyi diák

FRISSÍTVE: Három középiskolás diák került kórházba kedden súlyos állapotban Sepsiszentgyörgyön, alkoholos italok fogyasztása miatt. 

András Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház ügyvivője szerdán arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a kiskorúak közül ketten - egy 14 éves és egy 16 éves fiatal - alkoholkómával, a harmadik, 15 éves pedig súlyos alkoholmérgezéssel került kórházba. Azt nem részletezte, hogy melyik iskola diákjairól van szó. A Maszol értesülései szerint az eset a Mihai Viteazul Főgimnáziumban történt.

Az ügyvivő elmondása szerint egyenesen az iskolából vitték be a tanulókat a mentők a sürgősségi osztályra, majd, miután megkapták a megfelelő kezelést, ki is utalták őket. A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség bejelentette: kivizsgálja az ügyet.

Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő közölte: a vizsgálatok során kiderítették, hogy egy sepsiszentgyörgyi iskolába járó, vidéki fiatal otthonról „csempészte” be az alkoholos italt a tanintézménybe, elcsalta két diáktársát, elbújtak és megitták, majd alkoholmérgezést kaptak.

„Természetesen az iskola szabályzata szigorúan tiltja az alkohol fogyasztást a tanintézmény területén. Az iskola vezetősége azonnal értesítette az ügyben érintett gyerekek szüleit, és kedden késő délutánig beszéltek velük az esetről”, mondta Kiss Imre, aki szerint a gyerekeknek viselniük kell tettük következményeit.

Kimaradt?