További lehűlést jósolnak a hét végére a meteorológusok

FRISSÍTVE: Megdőlt az idei téli szezon erdélyi hidegrekordja: Csíkszeredában mínusz 22 Celsius-fokot mértek szerda reggel. A meteorológusok szerint egész héten nagyon hideg lesz, elsősorban Székelyföldön.

Szerdán ugyan valamelyest enyhül az idő keddhez képest, de a hőmérsékleti értékek a sokévi átlag alatt maradnak. A székelyföldi megyékben a levegő nap közben sem melegszik fel -5 fok fölé, és Bánságban is legfennebb 5 fok lesz. Csütörtökre virradóra az ország északi és észak-keleti részében havazás várható.

Csütörtök erős faggyal indul Hargita és Kovászna megyében, és Erdély nagy részében legtöbb -4 fokra melegszik fel a levegő, Olténiában 6 fokot is mutathatnak a hőmérők. Az északi, észak-keleti és a központi régiókban havazni fog.

Mínusz 20,4 fokot mértek a keddről szerdára virradóra a Kovászna megyei Bodzafordulón. Hajnali 2 órakor jegyezték ezt a hőmérsékletet, reggel 8 órakor mínusz 18 fokot mutattak a hőmérők. z a harmadik rendkívül fagyos nap Bodzafordulón az idei télen, december 5-én mínusz 17, egy nappal később mínusz 16,9 Celsius-fokot mértek itt. 

Pénteken folytatódik a lehűlés, a hegyek közötti medencékben -10 fok körüli hőmérsékleti értékek várhatók a hajnali órákban, és Székelyföld nagy részében nap közben sem melegszik -7 fok fölé a levegő. Bánságban nap közben 5 fokot is mutathatnak a hőmérők, csapadékhullás csak elszórtan várható.

Megdőlt az idei téli szezon erdélyi hidegrekordja: Csíkszeredában mínusz 22 Celsius-fokot mértek szerda reggel. Más Hargita megyei településeken is nagyon hideg volt: Gyergyóalfaluban mínusz 19, Székelyudvarhelyen mínusz 17, Maroshévízen mínusz 16 fokot mutattak a hőmérők. 

Szombat hajnalban farkasordító hideg lesz Erdélyben, elsősorban a régió keleti megyéiben. Székelyfölön -22 fokra zuhanhat a hőmérséklet, és nap közben sem emelkedik -6 fok fölé. Havazás legfennebb csak Dobrudzsa vidékén várható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?