Több mint 10 ezer csendőr ügyel a rendre a parlamenti választások hétvégéjén

Országszerte több mint 10.000 csendőr teljesít szolgálatot a parlamenti választások hétvégéjén, közülük 1.000-en a fővárosban - közölték szombaton a csendőrség illetékesei.

Irina Drăgan szóvivő szerint a szombati nap folyamán a csendőrök biztosítják a szavazókörzeteknek kiszállított szavazólapok védelmét, a választások napján, vasárnap pedig gondoskodnak a közrendről az ország 3.017 településének 5.529 szavazókörzetében.

A szóvivő hozzátette, a nagyobb városokban járőrözni is fognak a csendőrök, figyelmük elsősorban a forgalmasabb területekre, illetve a tömegközlekedési eszközökre irányul.

„A Román Csendőrség felhívja a lakosság figyelmét, tartsák be a rendfenntartó erők utasításait, és kerüljék a konfliktusos helyzeteket. Ha antiszociális cselekedeteket észlelnek, jelentsék ezeket a legközelebbi rendőri vagy csendőri egységeknél vagy a 112-es segélyhívó számon" - tette hozzá Irina Drăgan, aki szerint a főváros 500 szavazókörzeténél hozzávetőlegesen 1.000 csendőr teljesít szolgálatot a hétvégén.

Kapcsolódók

Kimaradt?