Hatéves gyerek mentette ki testvéreit a tűzből

Hatéves kisfiú mentette ki az égő házból három hónapos, illetve egyéves és három hónapos testvérét a Vaslui megyei Vutcani településen. A felügyelet nélkül hagyott gyerekek aludtak, amikor kigyulladt a házuk. 

A Vaslui megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság képviselői szerint a gyerekek szülei külföldön dolgoznak, így ők nagyszüleikkel élnek. 

"Szerencsétlen baleset történt. A gyerekeket magukra hagyták, miközben aludtak, a nagymamájuk vásárolni ment. A tűzesetet valószínűleg egy meghibásodott kályha okozta. Nincs szó gondatlanságról, nagyon jól viselik gondjukat a gyerekeknek, éppen ezért nem is merült fel, hogy elvegyük őket a családtól. Szerencsére a hatéves kisfiúnak volt lélekjelenléte, és kimentette kistestvéreit a tűzből, mire a szomszédok segítségükre siettek" - nyilatkozta Irina Cîmpeanu, az igazgatóság szóvivője. 

A megyei sürgősségi felügyelőség munkatársai egy óra alatt eloltották a tüzet. A szakértők szerint a tüzet egy megrongálódott kémény okozta. A helyi hatóságok felajánlották segítségüket, tekintve, hogy a ház teljesen megsemmisült. 

Kapcsolódók

Kimaradt?