Kovács Péter: December 11-én legyünk büszkék a kiemelkedő magyar jelenlétre

Ha december 11-én a magyar emberek nem mutatják meg, hogy hányan vannak, ezt megteszik mások helyettük, akiknek Erdély nem számít, mint ahogyan a magyar közösség ügye sem - jelentette ki Kovács Péter szerdán. Az RMDSZ ügyvezető elnöke és kampányfőnöke szerint a magyar közösséget sorozatos támadások érik, és már nemcsak az a tét, hogy bővíthetők-e a megszerzett jogok, hanem az is, hogy visszaveszik-e azokat.

A közlemény szerint Kovács Péter ügyvezető elnök arra hívta fel a figyelmet: a romániai magyaroknak meg kell mutatniuk, hogy Erdélyben a magyarok erős közössége él és hallatja szavát. 'Ez nem történhet másként, csak úgy, ha minél többen elmegyünk szavazni. A román pártok nem bennünket képviselnek. Még azok sem, akik a közösség szimpátiáját megtévesztő módon magyar jelöltekkel akarják megszerezni, vagy a választási kampány idejére 'megtanulnak' magyarul' - hangsúlyozta az RMDSZ kampányfőnöke.

Véleménye szerint, ha december 11-én a magyar emberek nem mutatják meg, hogy hányan vannak, ezt megteszik mások helyettük, akiknek Erdély nem számít, mint ahogyan a magyar közösség ügye sem. Kovács Péter kifejtette, a magyar közösséget sorozatos támadások érik, és már nemcsak az a tét, hogy bővíthetők-e a megszerzett jogok, hanem az is, hogy visszaveszik-e azokat.

'Vészjelzőként hatott, hogy ezekben a hetekben előbb a kolozsvári alpolgármestert, Horváth Annát érte támadás, majd a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumot. Az elmúlt bukaresti mandátumban is sokszor próbáltak minket elgáncsolni magyarellenes törvénykezdeményezésekkel, ami azt bizonyítja, ha nincs ott az RMDSZ, és nincs szava, nincs ereje a Parlamentben, akkor nincs senki, aki megakadályozza, hogy olyan nacionalista törvények szülessenek, amelyek például a magyar nyelv betiltását szorgalmazzák a közigazgatásban' - idézi a közlemény Kovács Pétert.

"Ha a képviseletünk erős, a védekezés is erőteljesebb, az érdekvédelmi munka is hangsúlyosabb lesz! Minden magyar szavazat számít december 11-én. Akár a Székelyföldről, akár a szórványból, a Partiumból, a Bánságból vagy a Kárpátokon túlról érkezik. Minden szavazat közösségünket szolgálja, Erdélyt erősíti, gyermekeink jövőjét biztosítja!" - nyomatékosított Kovács. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?