Ingyenes urológiai szűrővizsgálat 50-65 közötti férfiaknak Maros megyében

Ingyenes urológiai szűrővizsgálatot biztosít az 50-65 év közötti férfiak számára a marosvásárhelyi urológiai klinika, a marosvásárhelyi Prof. Dr. Dorin Nicolescu Urológiai Egyesület közreműködésével. 

A marosvásárhelyi urológiai klinika osztályvezetője, dr. Mártha Orsolya, a szűrővizsgálatok koordinátora sajtóközleményben hívta fel a figyelmet a program fontosságára. Az ingyenes vizsgálat olyan férfiaknak szól, akiknél nem diagnosztizáltak urológiai betegségeket, de ezáltal idejekorán felfedezhetik a prosztatarákot. 

"Az időszakos urológiai felmérés és a javasolt vizsgálatok elvégzése szükséges a helyes kórmeghatározáshoz. Ezáltal megelőzhető a betegség előrehaladása. Az évente egyszer elvégzett szűrés, akár tünetek hiányában is, életet menthet" - nyilatkozta Mártha Orsolya. 

A közlemény szerint a konzultáció a kórtörténet megállapítását, a klinikai vizsgálatot, egy hasi ultrahangos vizsgálatot és vizeletvizsgálatot tartalmazza. A prosztatarák tünetei: a túl gyakori vizelés, az éjszakai vizelés, az égető érzés vizelés közben, a többször megszakadó vizelés, amelyek következtében a húgyhólyag nem ürül ki teljesen. 

A Maros megyei klinikai kórház menedzsere, dr. Dan Sîmpălean hozzáfűzte, az ingyenes szűrővizsgálat nem újdonság a kórházban, évente végeznek hasonló felméréseket az urológiai klinikán. 

Az érdekeltek december 6-án jelentkezhetnek 11.00 és 13.00 óra között személyesen a Maros megyei klinikai kórház urológiai osztályán. A szűrővizsgálatokra december 7-én és 8-án kerül sor. 

Kapcsolódók

Kimaradt?