Nicuşor Dan: Jó vicc, hogy a választási csalás miatt elítélt Dragnea választási csalásról beszél

Viccesnek tartja a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Nicuşor Dan, hogy pont Liviu Dragnea beszél esetleges választási csalásról, akit éppen ezzel a váddal állítottak bíróság elé. 

"Jó vicc, hogy éppen egy választási csalás miatt elítélt személy beszél választási csalásról" - fogalmazott egy sajtótájékoztatón Nicuşor Dan. 

Az USR elnöke ugyanakkor felhívást intézett az állampolgárokhoz, hogy pártpreferenciától függetlenül minél többen iratkozzanak fel az általa vezetett alakulat küldöttlistáira, hogy az ország minden szavazókörzetében legyen képviselője az USR-nek. 

"Az érdekeltek az usr.ro/alegeri oldalon keresztül regisztrálhatnak a küldöttek jegyzékére. Bárki feliratkozhat, függetlenül attól, hogy tagja-e az USR-nek vagy sem. A cél, hogy legyenek küldötteink mind a 19.000 körzetben, hiszen ott történnek a csalások" - tette hozzá Nicuşor Dan. 

Liviu Dragnea egy vasárnapi televíziós műsorban azt nyilatkozta, attól tart, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az USR választási csalásra készül. A Szociáldemokrata Párt elnöke szerint van néhány fiatal alkalmazott a kormánynál, akik önkéntesekként kerültek oda, most azonban a Dacian Cioloş érdekeinek alárendelt "szolgálatos hozzászólókként" tevékenykednek. 

"Van a kormánynál egy fiatalokból álló csoport, amelynek tagjai kezdetben önkéntesek voltak, aztán úgy értettem, hogy jóváhagytak számukra egy havi 2.000-3.000 eurós javadalmazást. Azt állították róluk, hogy egy informatikai programon dolgoznak, a régi kormányalkalmazottak azonban azt állítják, hogy ezek a fiatalok tulajdonképpen Dacian Cioloş, a PNL és az USR szolgálatos hozzászólói" - fogalmazott Dragnea. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?