Temes megyei magyar közösségek infrastruktúra-fejlesztéséről egyeztetett Molnár Zsolt

Újszentesen szórólapozott házról házra járva Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei képviselőjelöltje szerdán.

A helyi magyar közösség tagjaival folytatott beszélgetések során hangsúlyozta: az infrastruktúra fejlesztése kulcsfontosságú az újszentesiek számára, hiszen egy temesvári körgyűrű megépítése tehermentesítené a Temesvárral szomszédos nagyközség forgalmát is.

A képviselőjelölt a találkozók alkalmával rámutatott, nem lehet modern ország az, ahol lehetetlen közlekedni, ezért eltökélt szándéka az RMDSZ-nek, hogy a közlekedési infrastruktúra olyan lendületet vegyen, amire nem volt példa az elmúlt fél évszázadban. „Nem tűrünk tovább! Azért vagyunk, hogy jobb legyen magyarnak lenni Erdélyben és a Bánságban is. És ha ez a dolgunk, ezt fogjuk csinálni. Ezt kell csinálnunk!” – nyomatékosított.

Az RMDSZ-es Miklós Árpád személyében Újszentesnek magyar alpolgármestere van. A magyar emberekkel való találkozások alkalmával elmondta: a község elsősorban a határon átnyúló pályázatoknak köszönheti, hogy az ország leggazdagabb községeként tartják számon. „A 2014–2020-as európai uniós költségvetési ciklus során újabb pályázati lehetőségek nyílnak meg az újszentesiek előtt, amelyek kiaknázásában fontos szerep jut a helyi önkormányzatnak és a község vezetőinek” – tette hozzá Molnár Zsolt annak is hangot adva, hogy ezekből a pályázati forrásokból újabb infrastruktúra-fejlesztéseket valósíthatnak meg a magyarlakta nagyközségben.

A szórólapozás alkalmával, a helyiekkel egyetértettek abban, hogy példás magyar közösségi élet zajlik itt, sok olyan sikeres kulturális rendezvény van, mint például az egész községet megmozgató Farsangi kabaréműsor is, amely más magyarlakta település számára is példaértékű, követendő példa lehet.

Kimaradt?