Községi találkozókon, céglátogatásokon vettek részt az udvarhelyszéki jelöltek

Bármennyire is jellemző az, hogy az emberek elidegenedtek a politikától, Siménfalva kivétel ez alól – idén rájuk ezért nagyobb felelősség hárul, mert meg kell győzniük városi rokonaikat is, hogy éljenek szavazati jogukkal – mondta Dr. Verestóy Attila szenátorjelölt a községi találkozón. 

Fontos, hogy meg tudjuk ismételni a kilencvenes évek választási eredményeit, hangsúlyozta, mert akkor mondhatjuk, hogy mögöttünk van az egész erdélyi magyarság.

A siménalvi kultúrotthonban a Szentmihályi citerások teremtettek ünnepi hangulatot a hétfői községi fórumon, amelyen az RMDSZ udvarhelyszéki jelöltjei találkoztak a helybéliekkel. Dr. Verestóy Attila, Antal Lóránt szenátorjelölt és Sebestyén Csaba képviselőjelölt minőségében látogatott Siménfalvára, Nagygalambfalvára, illetve a sikeres vállalkozásokhoz. Siménfalván Dr. Verestóy kiemelte: „ha nincs parlamenti képviseletünk, problémáink csak puszta szavak maradnak egy papírlapon. Közösségünk erejét az emberek szavazatai adják majd. A magyar listára, az összefogás listájára kérjük minden magyar ember szavazatát, hogy megmutathassuk Bukarestnek, hogy a magunk dolgairól mi akarunk dönteni.”

A Romániai Magyar Gazdák Egyesületének újraválasztott elnöke, Sebestyén Csaba az RMGE és az RMDSZ által pénteken, november 11-én aláírt egyezmény másodpéldányát nyújtotta át Siménfalva polgármesterének, Péter Zoltánnak. Ez az egyezmény az erdélyi vidékért, egy hatékony fejlesztési stratégia kidolgozásáért született. Itt is, ahogyan később Nagygalambfalván is elhangzott, ha december 11-én, a parlamenti választások napján az udvarhelyszéki választók nagy arányban járulnak az urnák elé, Sebestyén Csaba is bejuthat a parlamentbe.

Itthon állítja elő és adja el termékét az a kisgalambfalvi kereskedelmi csomagolással foglalkozó cég, amely sikerének javát az ott dolgozóknak köszönheti. A céglátogatáson kiderült, az alkalmazottak felnéznek a vezetőjükre, és tapasztalják, ami a vállalkozásnak jó, az számukra is kedvező, jó hatással van a munkakedvükre és az eredményeket sajátjuknak tekintik. 

A nagygalambfalvi pékség nemrégiben fejlesztésekre uniós támogatást igényelt, és noha még nem tudják, sikerrel jártak-e, a cél a bővítés, a hatékonyság növelése. Mindezek ellenére a külföldi pénzszerzés nyaranta elszippantja a munkaerőt. „Olyan Erdélyt kell tehát teremtenünk, ahol biztos megélhetést nyújthatunk az itt élőknek, olyan Erdélyért kell összefognunk, amely jövőt teremt a családoknak” – mondta Dr. Verestóy Attila.         

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?