Továbbra sincs áramellátás 70 Maros megyei településen

Továbbra sincs áramellátás több tíz Maros megyei településen - tájékoztatott a Maros megyei katasztrófaelhárítás sajtószóvivője. 

Cristian Virag szerint az erős szél és a havazás miatt több transzformátor-állomás is működésképtelenné vált. Eleddig 15 településen, köztük Dicsőszentmártonban sikerült orvosolni a problémákat, további 70 településen azonban reggel óta nincs áramellátás. 

A szóvivő hozzátette, vasárnap 17 óráig 37 esetben riasztották az ISU alkalmazottjait kidőlt fák miatt. Marosvásárhelyen 30, Segesváron 7 fát döntött ki a vihar. Személyi sérülés sehol nem történt, 10 autó megrongálódott. 

A Maros megyei tanács alelnöke, Ovidiu Dancu tájékoztatása értelmében Erdőszentgyörgy és a Bözödi-tó környékéről, illetve Székelyhodos térségéből érkezett jelentés elakadt járművekről, ezek azonban nem a nagy hó, mint inkább a téli üzemeléshez szükséges felszerelések hiánya miatt akadtak el. 

Nehézkes a közlekedés a hegyvidéki útszakaszokon

A hó miatt nehézkes a közlekedés Kovászna megyében a 11C jelzésű úton, Bálványos térségében és a 2D jelzésű országút Ozsdolától Vrancea megye felé vezető szakaszán. 

Az országos útügyi hatóság Kovászna megyei vezetője, Cristian Drincă az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, 16 hóeltakarító gép dolgozott a nap folyamán az országutakon, amelyeket helyenként vékony hódara réteg borít. 

A Brassó és Bákó közötti 11-es országúton, az Ojtoz-szoros térségében akadálymentes a közlekedés, bár egész nap intenzíven havazott. 

Cristian Drincă szerint az éjszaka folyamán folytatják a csúszásgátló anyagok szórását, hogy ne képződjön jégréteg az úttesten.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?