Nagyon hideg lesz a hét első felében

A november közepi sokévi átlaghoz képest sokkal hidegebb lesz a következő hét első felében, elszórtan havazni is fog. Csak csütörtöktől enyhül valamelyest az idő – jósolják a meteorológusok.

Hétfőn a mérsékelt havazás folytatódik az ország középső, északi és keleti részében. A hőmérsékleti értékek jóval kisebbek lesznek a sokévi átlagnál, Moldovában nap közben legtöbb -2 fokra, Olténiában 7 fokra melegszik fel a levegő. Szeles lesz az idő, elsősorban Moldovában, ahol a légmozgás sebessége elérheti a 60 km/h-t is.

Kedden reggel nagyon hideg lesz, különösen Székelyföldön, ahol -12 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Nap közben Székelyföldön nem lesz -3 foknál több, és Olténiában is legfennebb 7 fokot mutatnak majd a hőmérők. Keleten, délen és hegyvidéken elszórtan havazás lehetséges.

Szerdán is marad a nagyon hideg idő, a reggeli órákban az egész országban fagyni fog, Székelyföldön pedig ismét -10 fok alá süllyed a hőmérséklet. Nap közben legtöbb -2 fok lesz az erdélyi megyékben és 8 fok a Duna árterületén. Máramaros megyében és az erdélyi megyék többségében elszórtan havazás várható.

Csütörtökön enyhül az idő, de a hőmérsékleti értékek a sokévi átlag alatt maradnak. Pénteken azonban folyatódik a felmelegedés, a hét végére pedig nap közben már 15 fokot is mutathatnak a hőmérők az ország nagy részében.

Kapcsolódók

Kimaradt?