Star Academy: megosztja a nézőket Szőcs Renáta győzelme

„Sajnos nem a legjobb nyert, hanem akit egész Erdély beszavazott” – nagyon sok ehhez hasonló kommentár érkezett a Star Academy Facebook-oldalára a tehetségkutató nyertesének kihirdetése után.

Mint ismert, a nézők szavazatai alapján Szőcs Renáta győzött a szombat esti döntőben. A csíkszeredai lány jutalmul 24 millió forintot (egy éven keresztül havi kétmilliót) és egy lemezszerződést kap, illetve a TV2 műsorának szponzorai kifizetik egy videoklipje költségeit.

A Star Academy Facebook-oldalán olvasható bejegyzések szerint a döntő végeredménye nagyon megosztotta a nézőket. Az erdélyiektől Szőcs Renáta természetesen rengeteg dicséretet kapott („A legjobbnak kellett győzni, az igazság a szépség és a tiszta tehetség nyert! Szőcs Renáta a legjobb! 2016 magyar sztárja!”), de a magyarországiak egy része nem rejtette véka alá a csalódottságát.

A csalódott nézők közül sokan nem erdélyi származása miatt támadják a csíki lányt, csak kifejtik, hogy szerintük gyengébb volt a többi versenyzőnél. „Nem is értem, nem tud énekelni”, „A legtehetségtelenebb nyert”, „A többiek jobbak voltak” – néhány a szalonképesebb kommentek közül.

Bőven akadnak azonban olyanok, akik szerint Szőcs Renáta kizárólag az erdélyi nézőktől kapott szavazatoknak köszönheti a győzelmét. „Ha van határon túli magyar versenyző, nem engedném a határon túli szavazást, mert borítékolható az eredmény. Már az első héten megmondtam, hogy Reni nyer” – írja egyikük. Mások egyenesen bundát, összeesküvést emlegetnek, szerintük előre el volt döntve, hogy a tehetségkutatót az erdélyi versenyző nyeri meg. „Felháborító!!! Szánalmas és röhejes, hogy egy hulla gyenge énekest nyeretnek meg, mert külhoni magyar” – olvasható a közösségi oldalon.

Az erdélyiek nyilván vitába is szálltak Szőcs Renáta bírálóival. Íme az egyik csattanós válasz. „Nem értem miért most osztjátok az észt és hibáztatjátok az erdélyi szavazókat?! Az erdélyi magyarok 1 millióan vannak, míg Magyarország lakossága ennek tízszerese. Miért nem szavazott a „Nagy-Magyarország", hogy a legtehetségesebb versenyző vihesse el a díjat? Bundának vélitek Renáta győzelmét, és szinte örültök, hogy egy újabb okot találtatok, amiért gyűlölhettek, hibáztathattok, lerománozhattok minket...Elszomorító”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?