Megállapodott az RMDSZ a Romániai Magyar Gazdák Egyesületével

Megállapodást írt alá pénteken az RMDSZ elnöke a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének elnökével Székelyudvarhelyen az RMGE közgyűlésén a vidék fejlesztéséért.

„Az RMDSZ azért dolgozik, hogy a vidéken élő embereknek jobb megélhetést biztosítson, a vidéki fiatalok jobb lehetőségekkel vágjanak bele az életbe. Számunkra elsődleges cél a kis és közepes gazdaságok fejlődése, a vidéki családok létbiztonságának megteremtése. Ezért a szövetség olyan partnerséget ajánl a Romániai Gazdák Egyesületének, ahol egyenlő felekként, őszintén beszélünk a problémákról, és együtt keressük a megoldásokat” – jelentette ki a megállapodás aláírásakor Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök elmondta, az „Összefogás a vidékért” megállapodás megalapozza a térségi érdekek érvényre juttatásának lehetőségét, egy olyan fejlesztési stratégia keretében, amelynek prioritása a vidék és az egész térség gazdasági-társadalmi erősítése.

„Azt gondolom, nekünk erdélyi magyar embereknek most már lassan 100 esztendeje világos, hogy egymásra vagyunk utalva. 1918 óta ezt az egymásra utaltságot tanuljuk meg évről-évre – ezt tapasztalja a Szövetség, a szakmai szervezetek, a gazdatársadalom, az önkormányzatok és a parlamenti csapat, és ha lehet, a kormányzat is. Azt kell felmutatnunk, hogy olyan erős közösség vagyunk, amely itt akar maradni, itt akar építkezni – azt az otthont akarja építeni, amelyet apáinktól, dédapáinktól kaptunk, és ebben a gazdatársadalom és a vidék mindig az életet jelentette” – hangsúlyozta felszólalásában az RMDSZ elnöke

Kelemen Hunor hozzátette, az elmúlt években sokszor találkozott az RMGE elnökével, és az RMDSZ a következő négy évre is úgy készül, hogy legyenek olyan szakemberek a parlamentben, mint Tánczos Barna, akik ismerik a gazdák gondjait, ügyeit.

„Úgy készülünk 2016 decemberére, hogy olyanok kerüljenek a palamentbe, akik nem csak fölvállalják a gazdák problémáit, hanem a támogatásokat, a megoldásokat is meg tudják találni, mert ismerik az eszközöket, mert tudják, ha korrekcióra van szükség, azt hol kell, és milyen törvényes szabályzásokkal kell elvégezniük, és azt is tudják, hogy milyen problémával, hová kell fordulniuk” – mondta Kelemen Hunor.

Kapcsolódók

Kimaradt?