Röhejesre sikeredett videó: az Obor-piac is támogatja Kövesit

Laura Codruța Kövesi érdemeit méltató kisfilmet tett közzé Svédország bukaresti nagykövetsége abból az alkalomból, hogy a skandináv ország a Sarkcsillag-rend parancsnoki fokozatával tüntette ki az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetőjét. Az ötperces felvétel sztárja Mariana, a piaci kofa, akiről utólag kiderült: azt sem tudta, kit kell dicsérni.

„Nagyon jó munkát végez, folytassa, amit elkezdett. Az Obor-piac támogatja Önt” – mondja a filmen az asszony a finn nagykövet és Moise Guran gazdasági szakújságíró közé ékelve. A Evenimentul zilei megkereste a bukaresti Obor piacon Marianát, aki azt állítja, nem tudja, hogy ki az a személy, akit az árusok nevében támogatásáról biztosított. Elmesélte, hogy egy hete megjelent a piacon egy fiú, aki szereplőket keresett a filmhez. "Elvállaltam, hogy elmondjam, amit diktált nekem" – magyarázta az asszony, aki nem tudja, ki az a Laura Codruța Kövesi.

A svéd királyi kitüntetést a skandináv ország bukaresti nagykövete, Anneli Lindahl Kenny adta át csütörtökön a főügyésznek. "Az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek a 2000-es évek elején való létrehozása és politikai függetlensége meghatározó jelentőségű volt Románia számára. A környező országok példájából láthatjuk, hogy a törvényes keret kidolgozása nem elégséges. A megfelelő emberek megtalálása kulcsfontosságú. Laura Codruţa Kövesinek a DNA vezetőjévé való kinevezése jó választásnak bizonyult" - hangsúlyozta a diplomata.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?