A kormány az alkotmánybíróságra küldi a populista törvényeket

A kormány az összes populista és a pénzügyi forrás megjelölése nélkül előterjesztett törvényt megtámad az alkotmánybíróságon, függetlenül attól, hogy ki kezdeményezte - jelentette ki pénteken, Gyulafehérváron Dacian Cioloş.

A miniszterelnök a Nemzeti Liberális Párt (PNL) programjában szereplő béremelésekre vonatkozó kérdésre válaszolva megerősítette: nem támogat semmilyen populista intézkedést, akárki is javasolja.

Dacian Cioloş miniszterelnök, Vasile Dîncu miniszterelnök-helyettessel együtt pénteken a Zsil-völgyébe és Gyulafehérvárra látogatott, ahol a hátrányos helyzetű régióknak adandó kormányzati segélyprogramokról tárgyalt a helyi hatóságok képviselőivel.

A PNL elnöke, Alina Gorghiu azt állítja, hogy a párt programjába foglalt minden tétel mellé megjelölték a finanszírozási forrásokat is.  A politikus egyetért Dacia Cioloş miniszterelnökkel abban, hogy a PSD „kampánymegoldásokat” ajánl a lakosságnak.

Gorghiu rámutatott, hogy a PSD nem emelte a fizetéseket azalatt a három év alatt, amíg kormányon volt, a bérek valójában a Cioloş-kabinet ideje alatt növekedtek. Kijelentette: ha a parlament megszavazza a szociáldemokraták által indítványozott fizetésemeléseket, az egységes bértörvény alkalmazása közép- és hosszútávon veszélybe kerül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?