Újabb csíkszeredai segítség a baróti családnak

Lezajlott Csíkszeredában a tűzkárt szenvedett baróti Bács család megsegítése céljából szervezett gyűjtési akció második eseménye is – számoltak be hétfőn a szervezők.

A csíkszeredai Juventutti Alapítvány és a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai szervezetének felhívására nagyon sok segíteni vágyó válaszolt: az akció második eseményén, pénteken élelmiszer és több zsáknyi ruhaadomány is érkezett, melyeket az élelmiszerrel együtt ezen a héten szállítanak el a családnak. A kihelyezett urnában ezalkalommal összesen 1080 lej gyűlt össze, amelyet a család házának újjáépítése céljából nyitott bankszámlán helyeznek el.

A két gyűjtési akció között, az elmúlt hét folyamán a Csíkszeredában nyáron összegyűlt kupakok értékesítésére is sor került. Összesen 432 kg kupakot értékesítettek a jószándékú, kitartó gyűjtők jóvoltából, ami 345,60 lejjel egészíti ki még a ház építésére felajánlott csíkszeredai adományokat a baróti Bács család számára.

A két jótékonysági eseményt magába foglaló gyűjtési akció eredményei számokban:  73 kg liszt, 33 liter olaj, 45 kg cukor, 36 csomag laska, 18 kg kukoricaliszt, 10 csomag rizs, 63 hús-, bab- és egyéb konzerv, 40 doboz pástétom, 13 csomag ropogtatnivaló, keksz, egy reklámszatyornyi fűszer,  20 zsáknyi ruha, 1 db kihúzhatós kétszemélyes kanapé, 1 doboz játék, különböző használati tárgyak, egy közepes doboz csokoládé, nápolyi, müzliszeletek, csokoládékrém, kávé, cukorka, stb. Emellett anyagi hozzájárulásként a két gyűjtés alatt összesen 2 497 lej gyűlt az urnában és 345,60 lej a kupakokból.

A szervezők köszönetüket szeretnék kifejezni mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult az akció sikeréhez, és ahhoz, hogy közösen segíthettük a Bács családot. A család nevében is köszönik minden névvel, vagy névtelenül adományozó közösségnek, családnak, és magánszemélynek, hogy adományukkal segítettek. Köszönik minden újságnak, hírportálnak, és rádiónak, akik népszerűsítették a felhívást, segítve, hogy még több emberhez eljusson az esemény híre.

Az október 21-i adományokkal már ellátogattak Barótra az elmúlt hét folyamán, a most összegyűlt adományokat ezen a héten viszik el a családnak, a második gyűjtésen összegyűlt pénzt pedig ugyancsak a család házának újjáépítése céljából létrehozott bankszámlán helyezik el.

Kapcsolódók

Kimaradt?