Marosvásárhelyi segítségnyújtás a bajba jutott baróti családnak

Gyűjtést kezdeményezett Marosvásárhelyen a HIFA Románia Egyesület is annak a Baróton élő öttagú családnak a megsegítésére, akiknek a házuk nemrég égett le.

Nagyon sok mindent adományoztak eddig a vásárhelyiek, de főleg pénzre volna még inkább szükség – mondta a Maszolnak Simon Judit Gyöngyi, a HIFA Románia Egyesület elnöke, aki szeretné, ha valaki felajánlaná az összegyűjtött adományok elszállítást is.

Marosvásárhelyen az egyesület egyik tagjának, egy autista fiatal édesanyjának a kezdeményezésére indították a gyűjtést – magyarázta Simon Judit Gyöngyi. Szavai szerint az édesanyát annyira megindította a szerencsétlenül járt család sorsa, hogy segítséget kért a kampány megszervezésében és levezetésében.

Az adományokat október 28-ig, péntekig fogadják a Kultúrpalota melletti HIFA-irodában. Arra kérik mindazokat, aki szeretnének részt venni a segítségnyújtásban, tartsák szem előtt azokat a szempontokat, miszerint az adomány lehet pénz, ruha, ágynemű, edény, háztartási cikk, tartós élelmiszer. Aki ruhát adományoz, legyen tekintettel a családtagok életkorára és nemére. Használhatatlanná vált, megrongálódott tárgyakat, szakadt ruhákat ne vigyenek, az egyesületnek nem áll módjában válogatni. Az adományokat naponta délelőtt 9 és délután 5 óra között várják az egyesület székhelyén. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?