Még mindig keresik a Salamon-kőnél támadó medvét

A Brassó megyei hatóságok azt javasolják a turistáknak, kerüljék a Salamon-kő környékét, ahol medvetámadás történt szombaton.

Továbbra is megfigyelés alatt tartja a csendőrség, a helyi rendőrség és a Kronstadt erdőkezelő hatóság a Brassó melletti Salamon-kő környékét, ahol medve támadt szombaton egy amerikai turistára - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a Brassó Megyei Csendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Ciprian Aldea.

A hatóságok minden, a környéken tartózkodó turistát tájékoztatnak a medvetámadásról, és felszólítják őket, hogy kerüljék az incidens helyszínét. Amennyiben az állatot megtalálják, altatólövedékkel elkábítják, semmi esetre sem ölik meg - tette hozzá a szóvivő.

A 20 éves amerikai fiatalember egy másik turista társaságában volt szombaton, amikor az Ördög völgye közelében, egy ösvényen rátámadt a medve. A férfit bal alkarján harapta meg az állat, 2-3 cm-es sebet ejtve rajta. A Brassó Megyei Sürgősségi Kórház plasztikai sebészeti osztályának vezetője, Dan Grigorescu szerint a fiatalember vasárnap elhagyhatta a kórházat, a veszettség elleni kezelést Olaszországban folytatja majd, ahol egyetemi tanulmányait végzi. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?