Az RMDSZ nem ért egyet a tévéilleték eltörlésével

Az RMDSZ nem ért egyet a tévé- és rádióilleték eltörlésére vonatkozó javaslattal - nyilatkozta csütörtökön Kolozsváron Kelemen Hunor szövetségi elnök, utalva a Szociáldemokrata Párt által benyújtott, 102-féle nem adó jellegű illeték eltörlését előíró törvénytervezetre, amely ezeket az illetékeket is megszüntetné.

Kelemen Hunor szerint a tévé- és rádióilleték eltörlése amellett, hogy nehezítené a közszolgálati misszió teljesítését, túl nagy terhet róna az államkasszára. A szövetségi elnök úgy véli, csak abban az esetben jöhet szóba ez az intézkedés, ha előzőleg módosítják a közszolgálati televízió és rádió működését szabályozó törvényt.

„A 102 illeték eltörléséről szóló törvénytervezetnek a jövő héten sorra kerülő képviselőházi vitáján mi megpróbáljuk majd érvekkel meggyőzni a kollégáinkat arról, hogy ez a két illeték kerüljön le a listáról. Jövőre aztán az új összetételű parlament, ha indokoltnak tartja, módosíthat a köztelevízió és -rádió működését szabályozó törvényen, és csak azután jöhet szóba ezeknek az illetékeknek az eltörlése" - mondta Kelemen Hunor.

Kapcsolódók

Kimaradt?