A kanyaró szövődménye okozta egy 15 éves aradi fiú halálát

Négy nappal a beutalása után, csütörtök reggel elhunyt egy 15 éves fiú az Arad Megyei Sürgősségi Kórházban. A specialarad.ro portál szerint a népes roma család tagjai az orvosokat hibáztatták, amiért nem tudták megmenteni az életét.

Délután a megyei kórház sajtóközleményt adott ki az esettel kapcsolatban, és ebből az derül ki, hogy a kanyaró miatt kialakult bronchopneumóniás szövődmény, magyarán akut hörgő- és tüdőgyulladás okozta a halálát.

Az intézmény közleménye ugyanakkor kitér arra is, hogy a kamasz egy örökletes anyagcserezavarban szenvedett, az úgynevezett Niemann-Pick kórban, aminek lényege, hogy bizonyos káros anyagok elszaporodnak a sejtekben, mert nem tudják azokat lebontani; a betegség a máj, lép, csontvelő és egyéb szervek működését befolyásolják károsan.

A kórházi magyarázat szerint gyerek a családban, unokatestvéreitől kapta el a kanyarót, de csak egy hét elteltével vitték orvoshoz. Mire kórházba került – október 16-án este – annyira súlyosbodott az állapota, hogy lélegeztető gépre kellett kapcsolni, de a szervezete végül feladta a küzdelmet.

A kórház szerint a család írásban kérte a boncolás mellőzését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?