Likőrfogyasztás miatt börtönözték be a barátokat

Komolyan megbűnhődött két afrikai férfi azért, mert sör helyett ír krémlikőrt rendeltek, és ennek alapján a felszolgáló homoszexuálisnak hitte a barátokat. Több mint egy évet töltöttek börtönben.

feketehaverokA National Post beszámolója szerint a kameruni barátok azért kerültek bajba, mert homoszexuálisnak néztek ki, hiszen sör helyett ír krémlikőrt, vagyis Bailey’s ittak. Az afrikai országok nagy többségében pedig a mai napig elzárással büntetendő cselekményként kezelik a homoszexualitást. Azt pedig elég tágan értelmezik, hogy két férfi közti baráti, testvéri kapcsolat mely megnyilvánulásai számítanak a homoszexualitás jeleinek.

A jogvédők szerint a két férfit a börtönben nemcsak rabtársaik, de az őrök is molesztálták és bántalmazták, úgy tűnik azonban, szenvedéseik most véget érnek: hétfőn a bíróság eltörölte korábbi, öt éves büntetésüket és szabadon engedte őket. Nem ők az elsők, akik a szigorú törvény miatt bajba kerültek. December 17-én szintén öt évre ítélték Roger Jean-Claude Mbedet, amiért egy sms-ben azt írta egy másik férfinak: szeretlek.  

Kimaradt?