Bűnvádi eljárás indult a besztercei tömbházlakásban történt robbanás ügyében

Testi sértés és rombolás miatt bűnvádi eljárást indított a rendőrség a besztercei tömbházlakásban történt robbanás ügyében - jelentette be egy szerdai sajtótájékoztatón a Beszterce-Naszód megyei rendőrparancsnokság vezetője. 

Claudiu Jurcan szerint a keddről szerdára virradó éjszaka történt robbanás ügyében a besztercei ügyészség folytatja a nyomozást. 

Arra az újságírói kérdésre, hogy vannak-e arra utaló jelek, miszerint a detonációt szándékosan idézte elő a robbanás nyomán teste 70 százalékán égési sérüléseket szenvedett fiatalember, a felügyelőség vezetője azt mondta, amíg nem zárják le a nyomozást, nem tudja megerősíteni vagy cáfolni ezt az információt. 

A szomszédok állítása szerint a férfinak viselkedési problémái voltak, időnként kábítószert fogyasztott. Gyakran került heves szóváltásba nagyapjával, aki szintén abban a tömbházlakásban lakott, de a fiatalember viselkedése miatt elköltözött otthonról, így a detonáció pillanatában nem tartózkodott a lakásban. 

A Beszterce-Naszód megyei katasztrófaelhárítás vezetője, Constantin Florea szerint egyelőre nem sikerült pontosan kideríteni, mi okozta a robbanást. Az első vizsgálatok alapján gázszivárgásra gyanakodtak. 

Mint kiderült, hozzávetőlegesen 100 személyt kellett kilakoltatni az érintett tömbházból. Közülük négyen a besztercei hajléktalanszállón töltötték az éjszakát, a többieket rokonaik fogadták be. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?