Egy agresszív diák miatt nem jár iskolába egy teljes osztály

Nem akarnak többé együtt tanulni agresszív osztálytársukkal egy pitești-i iskola diákjai.

Huszonkilenc diák döntötte el, hogy ha egyik osztálytársukat nem küldik más iskolába, nem járnak be órákra. Szüleik, tanáraik és az iskolaigazgató is támogatja őket ebben. A tüntetés hétfőn reggel kezdődött. A Ion Luca Caragiale iskola hetedik osztályos tanulói transzparensekkel a kezükben, szüleikkel együtt vonultak az igazgatói iroda elé.

Iuliana Pârvu, a szülőbizottság elnöke a Digi24-nek elmondta, a problémás osztálytárs az előző tanév második félévében került az osztályba. Társai segítettek volna a beilleszkedésben, de ez nem sikerült: előbb szóban, majd fizikailag is bántalmazta őket.

Az érintett fiú édesapja, Viorel Rizoiu szerint másként fest a dolog: véleménye szerint nem fogadták el a gyerekét. Elmondta azt is, hogy fiát pszichológiai tanácsadásban részesítették.

A tüntető diákok szülei panaszt tettek le a megyei tanfelügyelőségnél is, Dumitru Tudosoiu főtanfelügyelő szerint azonban szülői beleegyezés nélkül csak fegyelmivel távolíthatják el a fiút az iskolából. Jelenleg vizsgálóbizottság jár utána, hogy igazat állítanak-e a diákok – akik döntésük szerint nem járnak be órákra addig, amíg nem kerül pont az ügyre.

A click.ro úgy tudja, a tüntetés kedden is folytatódik, a tanfelügyelőség azonban azzal fenyegeti a diákokat, hogy tíz hiányzás után levonják a magaviseleti jegyüket.

Címlapi illusztrációnk forrása: ziarulargesul.ro

Kapcsolódók

Kimaradt?