Esővíz csepeg a sepsiszentgyörgyi véradókra

Sepsiszentgyörgyön részben felfüggesztették a vérvételt, miután az esőzések miatt megrongálódott a Vérközpont épülete. Az intézménynek egy volt óvoda ad helyet, amelynek megrongálódott, emiatt pedig beázik a tetőszerkezete. A víz beszivárog az épületbe, több helyiségben végigcsurog a mennyezeten és a falakon, az igazgató irodájában is edényekbe fogják fel a mennyezetről csepegő esővizet.

Dr. Andy Rosin a sepsiszentgyörgyi vérközpont igazgatója szerint az elmúlt időszakban több ízben is támogatást kértek az épület javításához, de mivel nem kapta meg a kért összegeket, kénytelen volt felfüggesztetni a délutáni vérvételi programot, hogy ne veszélyeztesse az alkalmazottakat és véradókat.

„Az épület napról napra rosszabb állapotban van a beszivárgó esővíz miatt és félő, hogy rövidzárlat keletkezik. Nem merem fenntartani a délutáni programot, mivel akkor már kevés alkalmazott van munkában, ha pedig baj történik, az sem lenne aki segítsen az alkalmazottakon vagy véradókon” – nyilatkozta Dr. Andy Rosin. Az igazgató szerint tisztában vannak azzal, hogy lépésük miatt sok véradót elveszítenek, ugyanis sokaknak csak munkaidő után van lehetősége felkeresni a vérközpontot.

Sepsiszentgyörgyön húsz százalékkal nőtt a véradók száma, miután a nyáron beindították a délutáni vérvételt. A bukaresti Országos Vérközponttól 150 ezer lejt igényeltek, amit annak ellenére nem kaptak meg, hogy a munkálatokhoz szükséges anyagok egy részét már beszerezték.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?