Októbertől indul a VII. Bölcs diákok országos szintű vetélkedő

Milyen utcában laktak a dédszüleim? címmel szervezik meg idén október és 2017. augusztus között a VII. Bölcs diákok országos szintű vetélkedőt.

A vetélkedő általános célja a tanulók olvasási készségeinek fejlesztése, valamint az, hogy a diákok felismerjék az egyes tudományágak területéről származó információk közötti összefüggéseket. Az idei évben is fő témakörünk a szülőföld, a honismeret, célunk az erdélyi magyarok színes múltjának, jelenlétének, értékteremtő hozzájárulásának szélesebb körű megismertetése a fiatalok körében – áll a Maszolhoz eljuttatott közleményben.

Az interdiszciplináris vetélkedőre 3–4 fős csapatok (három–négy IX–XIII. osztályos diák és egy tanár) jelentkezését várják. Jelentkezni október 28-ig lehet elektronikus formában ezen a honlapon. Hibásan beírt vagy a verseny folyamán megváltoztatott adatok javítását írásban kérhetik a Communitas Alapítvány munkatársaitól a communitas@rmdsz.ro címen. Benevezési díj nincs.

A verseny 3+1 fordulóból áll, az első 2016. november 1. – 2016. december 2., a második 2016. december 5. – 2017. január 13., a harmadik forduló 2017. január 13. – 2017. február 24. között zajlik. Az 1–3. forduló összesített eredményeit 2017. március 13-án teszik közzé. A televíziós vetélkedő formájában szervezett döntő 2017. április – május között zajlik. Az 1–3. forduló összesített eredményei alapján kiválasztott legjobb csapatok kerülnek a döntőbe. A legjobb csapatok számára egyhetes élménytáborozást szerveznek.

A mindenkori új feladatlapot, illetve a korábbi forduló feladatlapjához tartozó javítókulcsot minden forduló kezdőnapján 10 órakor tesszük közzé a www.bod.communitas.ro honlapon.

A megoldásokat legkésőbb a forduló utolsó napján kérik feltölteni a szervezők a www.bod.communitas.ro honlapon regisztrált adatlapra, illetve, amennyiben a kért mellékleteket postázni szükséges, beküldeni a Communitas Alapítvány címére (400489 Cluj Napoca, Str. Republicii, Nr. 60). A megadott időpontnál később elküldött/postázott megoldásokat a szervezők nem fogadják el. Javasolják ugyanakkor, hogy a leveleket ajánlva postázzák a benevezők, így – amennyiben valamelyik küldemény nem jut el – igazolni tudják, hogy ez a postahivatal hibája.

A vetélkedőt a Communitas Alapítvány, az Örökségünk Őrei mozgalom, a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete, a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézete, a BBTE Kémia és Vegyészmérnöki Kar, a BBTE Történelem - Filozófia Kar, Magyar Történeti Intézet valamint a BBTE Matematika és Informatika Kar szervezi.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?