Emberre is támadt a Nagyszeben központjában bolyongó medve

Rátámadott egy nőre Nagyszebenben az a városközpontba beszabadult medve, amelyet utólag vitatott körülmények között lelőttek a helyi hatóságok.

Ez egy ipari kamera felvételeiből derül ki, amelyeket a Digi24 televízió tett közzé szombat este. A képkockák tanúsága szerint a medve bolyongása során egy bankhoz is eljutott, amelyből éppen kilépni készült egy nő.

Az állat rá akart támadni az asszonyra, aki ijedten visszalépett a helyiségbe, és becsukta az ajtót. A vad többször is agresszíven nekiment a bejáratnak, majd elhagyta a helyszínt.

Időközben az is kiderült, hogy a medve négy órán keresztül bolyongott Nagyszeben központjában, amíg le nem lőtték. Leterítésének körülményeit az ügyészség és az állategészségügyi igazgatósági is vizsgálja. Az Antena1 információi szerint az állaton végzett kórbonctani vizsgálatok azt igazolják, hogy a helyi hatóságok meg sem próbálták elkábítani, legalábbis a testét nem érte altatólövedék.

Nagyszebenben pénteken és szombaton is tüntetés volt, amelynek résztvevői az állat kegyetlennek minősített kivégzése ellen tiltakoztak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?