Három tüntetés is lesz Nagyszebenben a lelőtt medve miatt

Három tüntetés is lesz a hét végén Nagyszebenben a városba tévedt medve lelövése elleni tiltakozásul.

A demonstrációt kezdeményező Románia nélkülük nevű szervezet pénteken kapta meg a polgármesteri hivatal engedélyét a tiltakozó akció megszervezésére. E szerint több száz nagyszebenit várnak tüntetni a városháza elé, péntektől vasárnapig, naponta 18 és 20 óra között.

Mint korábban írtuk, a bukaresti székhelyű Románia nélkülük nevű szervezet Facebook-oldalán jelentette be, hogy tüntetést szervez a nagyszebeni Nagypiac téren, és kérni fogja, hogy mondjanak le azok a helyi hatóságok, amelyek a szerdán a város központjában sétáló medve lelövéséről döntöttek.

„A legyilkolt bocs nevében követeljük a hatóságok lemondását. Kérjük, hogy az ügyészség hivatalból indítson eljárást gyilkosság gyanújával, amelyet egy ártatlan, védett állat ellen követtek el. Az elmúlt öt évben Nagyszebenben három hasonló gyilkosságot közvettek el és nem történt semmi. A bocs a ti szemetekben azért hibás, mert nem tudta önmagát elkábítani. (...) Igazságot kérünk egy elpusztított élet nevében” - fogalmaznak a szervezők.

Eközben több hatóság is vizsgálja a medve lelövésének körülményeit. A vadat  állítólag a helyi állatkert egyik állatorvosa megkísérelte altatólövedékkel ártalmatlanná tenni, de nem sikerült, ezért végül vadászpuskával lőtték le. Péntekig a nagyszebeni Gong gyerekszínházat vörös fénnyel világítják meg az elpusztult medve emlékére.

Kapcsolódók

Kimaradt?