Colectiv-tragédia: megkezdődhet a Cristian Popescu-Piedone elleni per

Megkezdődhet a bűnvádi per Cristian Popescu-Piedone, Bukarest 4. kerületének volt polgármestere ellen a Colectiv-tragédia ügyében - döntött pénteken a Bukaresti Törvényszék, amely törvényesnek nyilvánította a korrupcióellenes ügyészség (DNA) által összeállított vádiratot. 

Cristian Popescu-Piedonét május 6-án állította bíróság elé a DNA hivatali visszaélés vádjával. A korrupcióellenes ügyészség szerint a politikus és az általa vezetett polgármesteri hivatal további három alkalmazottja úgy adott működési engedélyt a Colectiv Clubot működtető cégnek, hogy a létesítménynek nem volt tűzvédelmi engedélye. Ezzel a klub 62.000 lejes jogtalanul megszerzett haszonra tett szert, és folyamatosan veszélyeztette a területén tartózkodó személyek életét és testi épségét. 

A 2015. október 30-án, a Colectiv klubban bekövetkezett tragédia kilencven érintettje - 27-en azok közül, akik a tűzben megsérültek és 63-an az elhunytak hozzátartozói - csatlakoztak a perhez. Az általuk követelt kártérítések összege 30.000 és 2.000.000 euró között mozog.

Kapcsolódók

Kimaradt?