Colectív-tragédia: kétmillió eurós kártérítést kér az életben maradt szólista

Kétmillió eurós kártérítésre tart igényt a Goodbye to Gravity rockzenekarnak a bukaresti Colectiv klubban történt tűzesetben súlyosan megsérült szólistája abban a perben, amelyben hivatali visszaéléssel vádolják Bukarest második kerületének volt polgármesterét.

Andrei Găluţ – akinek mindegyik zenésztársa életét vesztette a tűzesetben – felsorolja érveit: rendkívül hosszú kórházi kezelésre szorult a súlyos égési sebek miatt, barátnője – akivel decemberben keltek volna össze – életét vesztette a tragédiában, soha el nem múló lelki és testi sérüléseket szenvedett, jelenleg is elkülönítve fekszik egy hollandiai kórházban, romániai kezelése alatt ugyanis súlyosan fertőződött a hazai egészégügyi intézményben – írja a Realitatea TV.

A zenész mellett további 89 személy lépett be polgári félként a perbe, közülük 27-en a 64 halálos áldozatot követelő tűzeset túlélői, 63-an pedig az elhunytak hozzátartozói, akik 30 ezer és kétmillió euró közötti kártérítésre tartanak igényt.

Cristian Popescu Piedone polgármester ellen azért emeltek vádat, mert úgy adta ki a klub működési engedélyét, hogy a létesítmény nem felelt meg az engedélyeztetési feltételeknek.

Kapcsolódók

Kimaradt?