Minden választókerületben állíthat jelöltet az RMDSZ

Az RMDSZ minden választókerületben állíthat jelöltet a parlamenti választáson − olvasható a Központi Választási Iroda (BEC) által kibocsátott átiratában. Ennek a szövetség által október 10-én Bukarestben iktatott 226.125 támogatói aláírás ad jogi keretet.

„Minden választókerületben indítunk jelöltet, a külföldi választási körzetben indulók listáit kedden iktattuk. Felfrissült erővel vágunk neki a választásoknak. Akaraterős, jól felkészült fiatal jelöltekkel, megfontolt női jelöltekkel egészül ki a tapasztalt képviselet” – nyilatkozta csütörtökön Kovács Péter ügyvezető elnök, a szövetség kampányfőnöke.

Mivel a magyar közösséget sokan próbálták elbizonytalanítani az elmúlt időszakban, erősnek kell lenni és össze kell fogni, mondta el Kovács. „Meg kell mutatnunk, hogy mi nem vagyunk hajlandók félni. Az erdélyi magyarokat nem olyan fából faragták. Mi nem meghátrálunk, hanem haladunk előre. Karöltve, kézen fogva, mert együtt vagyunk erősek. Mert ha nem így történik, nem tudunk jövőt építeni sem. Adottak a célok, és adott a lehetőség, emellett egy erős csapat”− nyomatékosított a kampányfőnök.

Címlapi illusztrációnk forrása: realitatea.net

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?