Kovács Péter: valamit csak jól csinál a kétfarkú kutya párt

Semmilyen valóságalapja nincs az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) politikusai részéről elhangzott állításnak, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az RMDSZ segédletével helyezte el plakátjait több erdélyi településen a kvótareferendum kampányában – nyilatkozta a Maszolnak Kovács Péter.

Az RMDSZ ügyvezető elnökét annak kapcsán kérdeztük, hogy az EMNP vezetője, Szilágyi Zsolt keddi nagyváradi sajtótájékoztatóján ismét összekapcsolta a magyarországi viccpárt erdélyi plakátolásait az RMDSZ-szel. Kovács Péter megjegyezte: úgy tűnik számára, hogy Néppárt politikusai tanultak a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól, amelynek az egyik plakátja a kvótareferendum kampányában éppen azt üzente: amit sokszor ismételnek, az igaznak tűnik.

„Többször elmondtuk: az EMNP-nek egyetlen célja az, hogy ártson az RMDSZ-nek. Amíg komolyan gondolták az üzeneteiket, megértettem őket, de most már kezdenek viccesek lenni” – jelentette ki a politikus.

Kovács Péter elmondta, Szilágyi Zsolték vádaskodásaitól függetlenül magánemberként szimpatikusnak tartja a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, bár tevékenységükkel vagy üzeneteikkel nem feltétlenül ért egyet. „Irigylem, hogy Magyarországon van egy olyan csoportosulás, amelyik lezserül, könnyeden és humorral tud a közélettel foglalkozni. Egy egészen más hangot, hangulatot hoznak a közéletbe, amelyre általában az a jellemző, hogy összeráncolt homlokú politikusok szidják egymást” – fogalmazott az ügyvezető elnök.

A politikus szerint egy ilyen viccpártnak akkor van létjogosultsága, ha egy nagyobb számú polgár a hagyományos politikai berendezkedéssel már nem tud azonosulni, a hagyományos pártokban nem találja meg a választ. „Úgy látszik, hogy Magyarországon van egy olyan réteg, amelyik azt mondja, hogy semmi nem jó abból, ami mostanáig volt, és akkor inkább legyen egy olyan párt, amelyik örök életét és ingyen sört ígér, mert az még mindig jobb” – magyarázta.

Kovács Péter ugyanakkor figyelemre méltónak tartja, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt óriási anyagi támogatást tudott bevonni imázskampányával az egyszerű polgároktól. „Megnézném, hogy akár Magyarországon akár Romániában melyik párt lenne képes ekkora összegeket összegyűjteni. Valamit csak jól csinálnak” – jegyezte meg az ügyvezető elnök.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?