Ugyanazokat a bejutókat jósolja két kedden közzétett felmérés

Két felmérést is közzétettek kedden a pártok népszerűségéről.

A Vasile Blaga elleni korrupcióellenes eljárás elindítása és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnökének lemondása előtti pártpreferenciákat képezi le az a felmérés, amelyet kedden hozott nyilvánosságra a PNL.

A szeptember 17-24 között elvégzett ARP közvélemény kutatás szerint a legtöbb szavazatot a Szociáldemokrata Párt (PSD) kapná (38%), őket a PNL (30%), az USR (9), az ALDE (5,5%) és az RMDSZ (5%) követné. Nem érné el a választási küszöböt a Traian Băsescu volt államfő vezette PMP (4%).

A PNL egyedüliként megmaradt társelnöke, Alina Gorghiu utólag arra hívta fel a figyelmet, hogy a részvétel „katasztrofális” lenne, csak a megkérdezettek 29 százaléka válaszolta azt, hogy elmenne szavazni december 11-én.

A Nicușor Dan által vezetett Mentsük meg Romániát Szövetség (USR) is megrendelt egy felmérést a Kantar TNS-nél. Eszerint a PSD (45%) előnye lényegesen nagyobb a PNL-vel (25%) szemben. A képzeletbeli dobogó harmadik helyére az USR (10%) kerülne, amit az ALDE (7%) és az RMDSZ (5%) követne. A Kantar-felmérés 56%-os részvétellel számol. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?