Román bérgyilkossal öletett a spanyol klubelnök

Meggyilkolt és feldarabolt két embert Spanyolországban egy román bérgyilkos. Valentin Iont egy röplabdaklub tulajdonosa fogadta fel 1200 euróért.

A román férfi 2013-ban ölte meg Ingrid Visser hollandiai olimpikon női röplabdázót és élettársát, Lodewijk Severeint – idézte a Nemzeti Sport a spanyol sajtót.  A lány 2009 és 2011 között játszott a Murcia nevű spanyol klubban, ami 2011-ben csődbe ment.

Visser és Severein 60 ezer eurót követeltek klubelnökön, Juan Cuencán, de a beszélgetés során elkezdtek verekedni, üvegtárgyakkal ütötték egymást. Valószínűleg ezután döntött úgy a tulajdonos, hogy bérgyilkost fogad és eltünteti láb alól a párt.

A röplabdás és élettársa holttestét 2013 májusában találták meg egy ligetben elásva, szemeteszsákokban. A párt a gyilkosság előtt elrabolták és megkínozták. A bűncselekményt beismerő Valentin Ion azt mondta: „Nem akartam meggyilkolni őket, így alakult”.

Az ügyész a szerint bizonyíték van rá, hogy előre kitervelt kettős gyilkosságról van szó, és hogy a 1200 eurón kívül Ion még 10-15 ezer eurót kapott a gyilkosságért. A spanyol nyomozók letartóztatták Juan Cuencát, Valentin Iont és egy másik román állampolgárt, Constantin Stant is. Mindannyian ötvenéves börtönbüntetésre számíthatnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?