Bérgyilkost fogadott az AC/DC mezítlábas dobosa?

Phil Ruddot, az AC/DC dobosát - aki cipő nélkül jelent meg az új-zélandi bíróság előtt - többek közt azzal vádolják, hogy bérgyilkost fogadott.

A vád az Új-Zélandon élő dobos ellen halálos fenyegetés, kannabisz és metamfetamin birtoklása, valamint az, hogy bérgyilkost fogadott két meg nem nevezett személy meggyilkolására. A 60 éves zenészt óvadék fejében szabadlábra helyezték. A tárgyalásra november 27-én kerül sor - közli a Hvg.

Ruddot az Új-Zéland északi szigetén található Tauranga bírósága idézte be. A brit Guardian szerint a dobos sem a rövid bírósági meghallgatás alatt, sem a bírósági esemény után, a média megjelent képviselőinek nem mondott semmit - és nem viselt cipőt.

Rudd egyébként zenekara első idei promóciós fényképezéséről és videóforgatásáról is hiányzott - a hivatalos szerint fontos családi okok, egész pontosan „családi vészhelyzet" miatt. Jesse Fink író szerint, aki az idén augusztusban megjelent The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC című biográfia szerzője, azt nyilatkozta a Daily Mail Australiának, hogy Rudd állapota igencsak leromlott az elmúlt években. A dobos egyébként szólólemezt jelentetett meg idén szeptemberben Head Job címmel.

https://www.youtube.com/watch?v=VlWgVdrnuhU

Ahogyan arról korábban hírt adtunk, zenekara, az AC/DC idén új lemezt készített. A Rock or Bust című album december 6-án jelenik meg. Beszámoltunk arról is, hogy az AC/DC egyik alapító tagja, Malcolm Young, aki súlyos beteg - demenciával kezelik -, kilépett a zenekarból; helyére a Young-fivérek unokatestvére, a korábban kisebb együttesekben zenélő Stevie (a legidősebb Young-testvér, Stephen fia) érkezett. Stevie Young már a stúdiófelvételeken is szerepelt, és turnén is ő játszik Malcolm helyén. Az AC/DC első albumelőzetes dala a Play Ball már meghallgatható.

Kimaradt?