Kereken öt éve van képernyőn a Maradj talpon!

Hétfőn 570. epizódjával ünnepli ötödik „születésnapját” a Maradj talpon!. Eddig csak négy versenyzőnek sikerült elvinnie a 25 millió eurós főnyereményt – közölte az MTVA sajtóosztálya.

Gundel Takács Gábor vetélkedőjének első része 2011. október 3-án került adásba, és most is a Duna közszolgálati csatorna egyik legnézettebb műsora. A vetélkedő alapjául az Armoza Formats „Still Standing” formátuma szolgál, melyből a világon sehol nem forgattak annyi adást, mint Magyarországon.

„A műsor alaphelyzete nagyon hasonlít arra, amikor egy társaság hétvégén összejön játszani. Beszélgetnek, poénkodnak, húzzák egymást, játszanak, nevetnek, versenyeznek. Ezt a hangulatot mindenki ismeri és jó felidézni és átélni hétköznap esténként a képernyő előtt is. Úgy érzem, hogy a Maradj talpon!-hoz passzol az egyéniségem, és ez szerintem átjön a képernyőn is” – mondta Gundel Takács Gábor műsorvezető.

A változatos kérdéseiről ismert, feszes tempójú vetélkedőben eddig több mint 5000 játékos tehette próbára tudását és több mint 36 ezer kérdés hangzott el. A játékosok az öt év alatt csaknem egymilliárd forintot vittek haza, a fődíjat viszont mindössze négy játékosnak sikerült elnyernie, legutóbb Kiss Juditnak, a szeptember 26-i adásban. Judit ezzel beírta magát a műsor történelmébe: ő lett a Maradj talpon! első női fődíjasa. Nem mindenki volt ennyire szerencsés: a talpon maradottak közül 103-an mindössze száz forintos nyereménnyel távoztak.

A vetélkedő rendszeres tematikus különkiadásaiban játszottak már kéményseprők és tűzoltók, műsorvezetők, sportolók, de jegyespárok is összemérhették tudásukat. Idén további különkiadások várhatók, például az új évaddal jelentkező Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató műsorhoz kapcsolódóan.

Kapcsolódók

Kimaradt?