Kvótareferendum: Borboly szerint Románia is jól járt a népszavazással

A magyarországi kvótareferendumból Románia számára is csak előnyök származnak, akárcsak a többi kelet-közép-európai országnak – véli Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke hétfőn közleményben fejtette ki álláspontját a népszavazásról.

Mint ismert, a kvótareferendumon elsöprő arányban győztek a „nem”-ek, de a részvételi arány nem érte el az érvényességi küszöböt. Borboly Csaba szerint egyértelmű eredmény született, a magyar állampolgárok elutasították a betelepítési kvóták terén követett európai uniós politikát.

„Ezúton is köszönetet mondok Hargita megye kettős állampolgárai közül mindazoknak, akik szavaztak a csíkszeredai főkonzulátuson közvetlenül vagy levélben. A számuk magas Hargita megyében, és erre büszkék lehetünk. Mindig minden szavazat számít, most is így van” – írja a politikus.

Borboly a kvótareferendumot a migráció okozta európai problémák orvoslásához vezető út fontos állomásának tartja. Szerinte a magyar kormány megkapta a politikai felhatalmazást, hogy érdemben cselekedjen a Magyarországot érintő brüsszeli elképzelés, a kötelező kvóta ügyében.

„Biztos vagyok benne, hogy olyan jogalkotási lépésekre kerül sor a Magyar Országgyűlésben, ami minta, példa lesz más országokban, így akár Romániában is. Most is azt mondom, hogy ebből a népszavazásból Románia számára is csak előnyök származnak, akárcsak a többi kelet-közép-európai országnak” – zárja közleményét Borboly, azt azonban nem fejti ki, milyen előnyökre gondolt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?