Csíkszereda: a helyben szavazók 80 százaléka voksolt 16 óráig

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán reggel hat este hét óra között adhatják le szavazataikat azok a magyar állampolgársággal rendelkező személyek, akik ezt az opciót jelölték meg, amikor regisztráltak a népszavazásra.

A székelyföldi városban 774 személy jelentkezett be október másodikára szavazni. A helyben voksolók 80 százaléka 16 óráig már leadta szavazatát. Csíkszeredában már reggel 9 órakor egymásnak adták a kilincset a konzulátusra érkezők. A külképviselet alkalmazottai segítik a szavazókat az eligazodásban. Két szavazófülke áll az állampolgárok rendelkezésére. 

A déli órákban, a miséről illetve istentiszteletről érkezők közül sokan útba ejtették a konzulátus Gál Sándor utcában található épületét. Többen családostól érkeztek, de olyanok is vannak, akik távolabbi településről saját autóval egyedül utaztak be a városba csak azért, hogy szavazhassanak. A voksolók között nemcsak helyiek és környékbeliek vannak, hanem olyan magyarországiak is, akik most látogatnak a Székelyföldre, ezért Csíkszeredába kérték a szavazati iratcsomójukat.

Kapcsolódók

Kimaradt?