Nagy Feró attól félt, hogy ha Erdélybe jön, letartóztatják

Megnyugtatta Nagy Ferót a hír, hogy a kolozsvári rendőrség megállapította: nem történt törvénysértés a Beatrice augusztusi kolozsvári koncertjén. „Féltem, ha legközelebb odamegyek, letartóztatnak” – nyilatkozta a Borsnak az együttes frontembere.

Nagy Feró elmondta, hivatalos értesítést nem kapott a vizsgálat beszüntetéséről. Szavai szerint nyugtalanította a nyomozás híre, mert sokat koncertezik Erdélyben, és attól tartott, hogy problémái lesznek, ha belép Románia területére.

Mint ismert, a román közszolgálati televízióban megjelent tudósítás „vitatottnak és revizionistának” nevezte a magyar együttest, és ezt alátámasztandó tartalmazott egy koncertrészletet, amiben Nagy Feró azt énekelte: „csak azért is lesz, Kolozsváros újra magyar város lesz”.

A rockzenész emlékeztetett: ez a felvétel tíz éve Vácott készült egy kocsmai koncerten. „Azt mondom, igenis néha bizonyos helyzetekben szükség van egy kis egészséges irredentizmusra. De az utóbbi tíz évben semmi irredenta dolgot nem csináltam! Kolozsváron azt mondtam: milyen jó, hogy itt magyarul énekelhetek. Ezt románul is megköszöntem. Békében szeretnénk élni velük. Szerintem ez az egész nem is ellenünk irányult, hanem a Kolozsvári Napok ellen, ami durván kinőtte magát” – mondta a Beatrice frontembere.

Kapcsolódók

Kimaradt?