Felmentették Molnár Zsolt képviselőt az összeférhetetlenségi vád alól

Jogerősen felmentette Molnár Zsoltot, az RMDSZ Temes megyei parlamenti képviselőjét a legfelsőbb bíróság az összeférhetetlenségi vád alól, amelyet a feddhetetlenségi ügynökség (ANI) emelt ellene - tudatta csütörtökön a Transindex.

A tisztségviselők vagyonosodását vizsgáló ANI 2014. márciusában állapított meg összeférhetetlenséget a képviselő esetében. Az ügynökség szerint parlamenti mandátumának igazolásától - 2012. december 20-tól - kezdődően az RMDSZ politikusa nem folytathatott volna gazdasági tevékenységet, mégis érvényes magánvállalkozói (PFA) engedéllyel rendelkezett.

Molnár cáfolta az ANI vádját, és bírósághoz fordult. A Transindexnek elmondta: magánvállalkozói engedélyét képviselővé választása után felfüggesztette, és 2013. január 9-én az erről szóló bizonylatot is megkapta.

A két éve tartó pereskedési folyamat a szerdai döntéssel véglegesen lezárult. A bíróság alaptalannak nevezte a vádakat, így semmisnek nyilvánítva az ANI által megfogalmazott összeférhetetlenségi dokumentumot, amelynek jogerősre emelkedése esetén Molnár Zsoltot megfosztották volna parlamenti mandátumától.

"Ez valójában egy jogértelmezési vita volt, hisz az elmúlt négy év alatt nem gyakoroltam azt a tevékenységet, amelyből a megválasztásom előtt éltem. Nem volt könnyű az elmúlt négy évet a pereskedés árnyékában végigcsinálni, hiszen végig tudtam, hogy nem követtem el törvénytelenséget" - nyilatkozta a Transindexnek a végleges döntést követően az RMDSZ Temes megyei képviselője.

Molnár Zsolt az RMDSZ Temes megyei képviselői jelöltlistájának élén indul újabb mandátumért decemberben a parlamenti választásokon.

Kapcsolódók

Kimaradt?